Activitati vara

Te intrebi ce ai putea face la Bran intr-o zi insorita de vara?

Eu as pune intrebarea diferit: de cate zile insorite de vara ai avea nevoie ca sa poti spune ca ai reusit sa vezi macar jumatete din tot ce merita vazut in zona Bran - Moeciu - Simon - Pestera. Arealul natural din bazinul situat la capatul din centrul tarii al culoarului Rucar - Bran, ofera iubitorului de natura si de frumos un spectacol maret, un peisaj si niste decoruri care te lasa fara cuvinte, pus in scena de natura care aici a dat dovada de o generozitate fara margini.

Tocmai de aceea, lasand la o parte vizita obligatorie la Castelul Bran, a carui istorie te va captiva, la Vama Medievala Bran unde vei regasi obiecte adanc ancorate in istoria casei regale, care nu iti vor lua mai mult de o zi, ar trebui sa faci cateva trasee pe jos, care desi iti vor solicita capacitatile fizice, vei ajunge inevitabil la concluzia ca a meritat fiecare clipa de efort.

As incepe enumerarea cu locul in care, conform teoriilor emise de istorici, ar fi fost gasite cele mai vechi dovezi ale existentei unor civilizatii. Pestera Liliecilor, de departe una dintre principalele atractii din zona, accesibila numai pe jos, ofera vizitatorului un spectacol de formatiuni carstice de o rara frumusete, dar si emotia de a fi intr-un spatiu unde au fost descoperite urmele unei civilizatii datand din paleoliticul mijlociu.

Mai dificil, mai solicitant dar si de o frumusete greu de descris in cuvinte, traseul Bran-Poarta – Poiana Ciubotei (alt.1360m) – Vf. Scara (alt.2422m) – Vf. Omu (alt. 2505m) – Valea Gaura – Stana din Gaura (alt. 1540m) – Saua “La Politie” (alt. 1623m) - Bran-Poarta, reprezinta o provocare careia nu-i poti rezista, daca iti place aventura.

Zona turistică Podu Dâmboviţei se suprapune teritoriului ocupat de localităţile Podu Dâmboviţei şi Dâmbovicioara. Această zonă turistică este înzestrată cu cel mai spectaculos relief carstic. Aici se întâlnesc numeroasele chei de pe văile Dâmboviţei (Plaiul Mare,Cheile Mari), Dâmbovicioarei (Brusturet şi Dâmbovicioara), Crovului, Rudăriţei şi a altor afluenţi, cu prăpăstii, turnuri şi ameninţători pereţi de stâncă de 100-150m,săpate în pereţii calcaroşi din sud-estul Masivului Piatra Craiului. Pe lângă chei întalnim şi peşteri, printre cele mai importante fiind peştera Dâmbovicioara, la altitudinea de 861 m cu două galerii (244m), Urşilor şi Uluce, care alături de celălalte forme carstice au contribuit la înscrierea zonei printre cele mai vizitate din Carpaţii Meridionali. (sursa Turismul in culoarul Rucar - Bran). Si pentru mai multa culoare,....